Dienoraštis

Švęskime Pasaulinę migrantų ir pabėgėlių dieną Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje

Rugsėjo 24d. kviečiame švęsti Pasaulinę migrantų ir pabėgėlių dieną kartu su Vilniaus arkivyskupijos Carito Užsieniečių integracijos programa!

„Tik eidami drauge galėsime nueiti toli ir pasiekti bendrą mūsų kelionės tikslą,“ primena popiežius Pranciškus savo žinioje 109-osios Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos proga. Popiežius mini biblinius migracijos atvejus, kurie nebuvo laisvo pasirinkimo rezultatas. Ir šiais laikais karai, konfliktai, stichinės nelaimės, persekiojimai ir skurdas milijonus žmonių verčia palikti savo šalį. Laiške popiežius į migrantus ir pabėgėlius ragina žvelgti kaip į ypatingus bendrakeleivius, kuriuos reikia mylėti ir jais rūpintis kaip broliais ir seserimis.

Šventė vyks rugsėjo 24 d., sekmadienį. Renginys prasidės 11:00 val. šv. mišiomis šv. Jonų bažnyčioje. Po mišių meniniais pasirodymais džiugins skirtingų tautų atlikėjai: grupė „UpHill 7“ bei akordeonininkas iš Pabradės, tradicinių šokių šokėja iš Šri Lankos. Norintys galės prisijungti prie „chna“ rankų marginimo dirbtuvių.

Renginio svečių lauks tradicinės vaišės, su meile pagamintos Užsieniečių integracijos bendruomenės narių iš Ukrainos, Tadžikistano, Sirijos bei Šri Lankos.

Kviečiame eiti drauge su migrantais ir pabėgėliais, puoselėti kultūrų įvairovę ir švęsti šią ypatingą dieną kartu!