Paskirta nauja Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ direktorė

Daiva
Paskirta nauja Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ direktorė

Nuo rugpjūčio 9 d. Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ direktoriaus pareigas pradeda eiti Daiva Kanevičienė. Naujoji VA „Caritas“ vadovė iki šiol dirbo telekomunikacijų ir informacinių technologijų srityje, yra sukaupusi didelę darbo su klientais, procesų valdymo, tarptautinio darbo patirtį.
Daug metų priklausydama maldos grupei ir atlikdama maldos tarnystę D. Kanevičienė subrandino norą skirti savo laiką darbui Bažnyčios karitatyvinės veiklos lauke.

Europos "Carito" generalinis sekretorius: "Jėzaus žinia pirmiausia yra apie meilę"

Jorge Nuno

Lietuvoje besisvečiuojantį Europos CARITO generalinį sekretorių Jorge'ą Nuno Mayerą kalbiname apie iššūkius, iškylančius dabarties metu Europos šalims – apie augantį skurdą, apie principus, kuriais CARITAS vadovaujasi savo veikloje.

Lietuvoje svečiuojatės jau trečia diena. Kokią nuomonę susidarėte apie Lietuvos CARITO veiklą?

Aš atvykau į Lietuvą prieš kelias dienas ir susižavėjau Vilniumi – labai gražus miestas, turintis savo sielą. Antradienį dalyvavau puikioje diskusijoje su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Linu Grušu ir vyskupu Kęstučiu Kėvalu, susitikau su Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu. Susidariau gerą nuomonę apie CARITO veiklą, plėtojamą Vilniuje, apie galimybes sutelkti savanorius, dirbančius be atlygio, norinčius išreikšti meilę vargstantiems žmonėms.

VA "Caritas" metinė konferencija jau birželio 3 d.

VA „Carito“ metinė konferencija
Kviečiame savo mintimi ir buvimu praturtinti VA „Carito“ dieną, kurios metu kartu su Jumis peržvelgsime metų atradimus iš tarnaujančiojo ir padedančio kitam asmens perspektyvos. Esame tvirti savo apsisprendime, kad „Caritas“ yra atviras visiems, norintiems padėti ir daryti gera. Kiekvienas „Carito“ bendradarbis (savanoris ar darbuotojas), kurių per 2016 metus suskaičiavome daugiau nei 600, ateina padėti kitiems iš skirtingų paskatų bei motyvų. Vieniems – tai Jėzaus kvietimas tarnauti ir dovanoti gyvenimą taip, kaip Jis tarnavo ir padovanojo save iki galo. Kitiems – tai siekis išpildyti savo idėjas, padovanoti laiko ir energijos, prisidedant prie bendro gėrio bendruomenėje. Jeigu atėjimo tarnauti kitam motyvai skiriasi, tuomet kaip jie paveikia asmens įsipareigojimą? Kada bendruomenės narių skirtumai mus skiria, o kada tampa stiprybėmis? Kaip savo laiko ir gebėjimų dovanojimas atsiliepia dovanojančiajam? Tokius ir kitus, ne tik mūsų, bet ir Jūsų keliamus klausimus, tyrinėsime pagrindinėje diskusijoje kartu su Eitvydu Bingeliu, Neringa Kurapkaitiene, s.Jolita Matulaityte, Monika Beniulyte ir kitais svečiais.

Nekantriai laukiame Jūsų birželio 3 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (adresu Kalvarijų g. 325).

Socialinei tarnybai atostogaujant keičiasi drabužių priėmimo tvarka

Mielieji,

Liepos 17 - rugpjūčio 21 dienomis
socialinės tarnybos darbuotojai ir savanoriai atostogauja, todėl laikinai keičiasi dovanojamų drabužių bei daiktų priėmimo ir dalijimo prašantiems tvarka.

Šiuo laiku prašome aukojamų drabužių ir daiktų nevežti į M.K. Paco g. 4 patalpas. Tačiau, jei tokios galimybės neturite, tuomet
M.K. Paco g. 4  esančioje socialinėje tarnyboje, dovanojamus daiktus ar drabužius palikti galėsite tik trečiadieniais  nuo 10.00 iki 17.00 valandos.

Kaip visada labai prašome, kad dovanojami daiktai būtų sezoniniai, švarūs ir tinkami dėvėti.

Keičiasi paramos priėmimo laikas Socialinėje tarnyboje

soc tarnyba - Copy111 copy

Nuo šiol - VA Caritas "Socialinėje tarnyboje" keičiasi paramos priėmimo laikas. Dėl Paco g. 4 rekonstrukcijos ir rakinamų vartų paramą priimame tik tam tikromis valandomis.

Skaitykite mūsų pavasarinį dienoraštį!

Virselis 32dienorastis

Žalias ir šiltas, kaip už lango atėjęs pavasaris mūsų naujasis dienoraštis jau laukia jūsų!