Vasaros atostogų metu 07.23-08.20 keičiasi soc. tarnybos darbo laikas

Paskelbta: 2018-07-13 12:55.

Mielieji,
liepos 23 - rugpjūčio 20 dienomis
socialinės tarnybos darbuotojai ir savanoriai atostogauja, todėl laikinai keičiasi dovanojamų drabužių bei daiktų priėmimo ir dalijimo prašantiems tvarka.

M.K. Paco g. 4  esančioje Socialinėje tarnyboje, šiuo laiku, dovanojamus daiktus ar drabužius palikti galėsite tik trečiadieniais  nuo 10.00 iki 17.00 valandos.

soc.tarnyba1 copy

Socialinės tarnybos atostogų metu surinkti drabužiai ir daiktai nebus dalijami.
Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų pagalbą ir rūpestį!

Soc. tarnybos vadovė Snieguolė

Donatas Nagumanovas. Po programos buvę gatvės jaunuoliai ieškosi darbo

Paskelbta: 2016-05-03 13:00.

Donatas

"Vienas iš jaunuolių programos metu susirado darbą, o du iš jų šiuo metu intensyviai ieško darbo, skaito skelbimus, skambina ir jaučiasi gebantys pradėti dirbti. Po programos padidėjo jų savivertė ir pasitikėjimas savimi. Tai, kad jie jau sugeba atsistoti ir viešai pakalbėti, rodo kokybinį asmenybės pokalbį, leidžia manyti, kad jaunuolis nuėjęs į darbo pokalbį nepasimes“, – programos „Laikas keistis, Europa“ pasiekimus pasakojo Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ Amatų mokymo centro vadovas Donatas Nagumovas.

Linas Kukuraitis: penkiolikos sutikau būsimą žmoną ir atradau socialinį darbą

Paskelbta: 2016-04-01 09:18.

linas

Linas Kukuraitis – pirmasis pasaulietis, vadovaujantis Vilniaus arkivyskupijos „Caritui“ ir tai sėkmingai darantis jau vienuoliktus metus. Socialiniam darbui vyras prijautė nuo paauglystės, todėl atvirauja slapčia kiek džiūgaujantis, kad nepavyko įstoti į tėvų kiek labiau siūlytą mediciną. Lemtingais L.Kukuraitis vadina 15–16-us savo gyvenimo metus, būtent tada vyras suprato, kad nori sukti socialine kryptimi, negana to – tuomet sutiko ir savo būsimą žmoną.

Skirtumai tarp lūkesčių ir realybės piktina pabėgėlius

Paskelbta: 2016-04-01 09:07.

AFP Getty-160475678

Lūkesčiai siekia dangų, o realybė – kokios Europoje jie tikrai nesitikėjo. Taip DELFI sakė Vilniaus Carito Užsieniečių integracijos programos vadovė Ilma Skuodienė. „Realiau gyvenimą Lietuvoje įsivaizduoja tik pabėgėliai iš tų valstybių, su kuriomis mus siejo bendra praeitis: žmonės iš Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos“, – pabrėžė ji. Rytų kultūros žmonės tikrai neįsivaizduoja, kad atvažiuos ir bus tokios sąlygos, kainos. „Įsivaizduokite, keturių asmenų pabėgėlių šeima po pusmečio gaus 230 eurų išmoką mėnesiui, tačiau reikės patiems nuomotis būstą, mokėti mokesčius, pirkti vaikams mokyklinių reikmenų, mokėti už darželį ir t. t. Kaip už tokius pinigus pragyventi? Niekaip. Ir kyla įtampa“, – kalbėjo keturioms Lietuvoje gyvenančioms irakiečių šeimoms padedanti I. Skuodienė.

Pabėgėlių Lietyvoje laukia skurdas

Paskelbta: 2016-04-01 08:46.

irakas

Sumažinus išmokas pabėgėliams ir sutrumpinus maksimalų jų mokėjimo terminą, atvykėlių šeimos Lietuvoje nespės užsitikrinti savarankiško pragyvenimo šaltinio ir bus priverstos skursti, sako Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vadovas Linas Kukuraitis.