Kviečiame gailestingam susitikimui su kaliniu

Paskelbta: 2016-10-05 09:08.

Jesus-the-Prisoner

"...kalinys - atėjote pas mane" (Mt 25, 36)

Kas?

Galimybė susitikti nuteistąjį ir atlikti vieną iš gailestingumo darbų - kalinį aplankyti.
Tai ypatinga tarnystė, kai dalijamės savo pažinimu su žmonėmis, kurie atlieka bausmę už įvairias savo gyvenimo klaidas. Tai galimybė pamatyti pasaulį, egzistuojantį tarsi už mūsų visuomenės ribų, proga suprasti, jog šie žmonės tokie pat kaip mes ir jiems labai reikia vilties ir šviesos. Tai iššūkis - nutiesti tiltą iš laisvės į nelaisvę! Arba atvirkščiai...

Kur?
Vilniaus pataisos namuose ir Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime.

Kada?
Lapkričio 7 dieną, minint Gailestingumo metų Kalinių jubiliejų.

Kiek?
Prašome jus dovanoti kelias valandas savo laiko.

Ką ten veikti?
Veikla gali būti įvairi: stalo žaidimai, sporto varžybos, muzikiniai užsiėmimai, pokalbiai, filmo peržiūros arba kažkas, ką drauge veikti norite Jūs!

Kodėl?
Tai galimybė ateiti ir patirti tikrą susitikimą, sužinoti kažką naujo, pažinti kitą žmogų. Kviečiame jus nešti gailestingumą ten, kur jis labai laukiamas ir reikalingas, o drauge patirti nuotykį!
Ten iš tiesų esat labai laukiami, nors kartais žmonėms atrodo kitaip... juk ne visada viskas yra taip, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio?

Kodėl jūsų šito prašome?
Kartais galima pamanyti, kad gavęs bausmę nuteistasis išnyksta iš mūsų, iš visuomenės gyvenimo, jis tartum paslepiamas ir imam manyti, kad jo nebėra. Tačiau vieną dieną, atlikęs savo bausmę, šis žmogus sugrįžta atgal, įvisuomenę, kuri jo nepažįsta ir kurios nepažįsta jis. O kažkada jis galėjo būti jūsų kiemo draugas, klasiokas ar kaimynas.
Kviečiame aplankyti šiuos žmones, nes net būdami ten jie yra mūsų visuomenės nariai.

Kaip patekti į įkalinimo įstaigą?

Iki spalio 20 dienos (ketvirtadienio) apie savo norą susitikti su kalinčiais žmonėmis labai prašome pranešti:
Vilniaus arkivyskupijos teritorijoje Raimondai tel. 8 646 12248, arba parašyti el.p. raimonda.cizauskaite@vilnius.caritas.lt

Kauno arkivyskupijos teritorijoje Lijanai tel. 8 676 57724, arba parašyti el.p. caritas.kaunas@gmail.com

Panevėžio vyskupijos teritorijoje kun. Rimantui rašyti el.p. krk.t.pn@gmail.com

Vilkaviškio vyskupijos teritorijoje kun. Vaidotui rašyti el.p. lvaidotas@hotmail.com

tumblr nomov6ZRdi1thk6vpo1 500