Gyvenimas neskirtas gatvei!

Paskelbta: 2016-10-03 14:28.

Lapkričio 6 dieną, 18.30 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks trečiasis paramos koncertas "Degu kaip žvakė" šiemet visos surinktos lėšos bus skiriamos gatvės jaunuoliams padėti.

Tradiciškai prie šios paramos idėjos prisijungė būrys žymių klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjų, už kurių indėlį ir pagalbą esame nuoširdžiai dėkingi. Kviečiame ir jus tapti šio koncerto dalimi - drauge mes tikrai galime pakeisti jaunų žmonių gyvenimus.

Gadintas Delfi

Jaunuoliais, turinčiais gyvenimo gatvėje patirtį, mes vadiname jaunus žmones, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių dalį savo gyvenimo buvo priversti gyventi gatvėje, gyventi gyvenimą, kurio taisykles padiktuoja gatvė. Pagalba šiems žmonėms beveik visuomet trunka ilgai, matomam pokyčiui pasiekti reikia metų ar kelių, pasiektą rezultatą labai sunku išmatuoti...

Taip nutinka todėl, kad kalbame apie žmogaus gyvenimą, o jis susideda iš džiugių ir skaudžių akimirkų, prisiminimų ir patirčių, žmonių, kurie mus lydi ir iš kurių elgesio bei požiūrio sprendžiame koks gi tas mus supantis pasaulis. Dauguma gatvės jaunuolių - neišmylėti vaikai. Augę be tikro rūpesčio ir pavyzdžio, be autoriteto, be žinojimo, kad yra ypatingi ir svarbūs. Dažnai tai globos namų vaikai, o kartais šeimų, kur vaiko gyvenimas ir ateitis nepateko į suaugusiųjų prioritetų sąrašus... Tai vaikai, kuriems praeitis dosniai atseikėjo skaudžių patirčių, bet labai gailėjo pamato, ant kurio būtų galima statyti bent kokią ateitį.

Tik šiems jaunuoliams dar tenka ir nemenka kaltės našta. Įprastai žvelgdami į vaiką mes matom trapią, mažą būtybę, kuriai norim padėti. Žvelgdami į gatvės jaunuolį mes matom grėsmę, nuo kurios norim trauktis. Ir reikia sąmoningų pastangų suprasti, jog tai tas pats apleistas ir paliktas vaikas. Tik kūnas didesnis, šarvai kietesni, žvilgsnis piktesnis. Šie jaunuoliai įdeda daug pastangų tam, kad išgyventų, o jų pasirinkti būdai retai kada būna tinkami ar vertinami palankiai.

Šis paramos koncertas - mūsų kvietimas būti čia ir dabar dėl jų. Parodyti jiems, kad jie yra svarbūs ir reikalingi, nepaisant skaudžios patirties, neteisingų sprendimų, buvusio gyvenimo. Jie yra vertingi ir reikalingi ir mes tikime, jog gaudami pagalbą jie virs ištekliu, o ne grėsme.

Nuoširdžiai kviečiame būkite drauge su mumis ir su jais, nes nėra gyvenimo, kuris nusipelnė būti nugyventas gatvėje.

Bilietus įsigyti galite čia