Kviečiame į atvirų durų dieną Laikinuosiuose namuose

Paskelbta: 2016-09-15 14:41.

Atviros durysLN

Spalio 10 dieną pasaulis mini tarptautinę benamystės dieną. Tai diena, skirta nepastebimiems žmonėms pastebėti. Šią dieną kviečiame jus į svečius, į Laikinuosius namus, kur gatvėje gyvenantys žmonės suranda prieglobstį ir, tikime, kitokio gyvenimo viltį.

Kviečiame ateiti ir susipažinti, sutikti mūsų žmones, darbuotojus ir savanorius, pasikalbėti apie gyvenimo gatvėje realybę ir sugriauti mitus, kuriuos kartais turime apie benamius. Pasikalbėsime apie galimybę prisidėti prie šios problemos sprendimo Vilniaus mieste, apie kiekvieno iš mūsų požiūrį į šiuos žmones ir kaip jis gali padėti ar trukdyti jiems surasti savo vietą visuomenėje.

Dienos pabaigoje laukia smagus protų mūšis, kuriam vadovaus Gytis Balčiūnas.

Atvirų durų dienos programa:

10.00 ekskursija  po Laikinuosius namus

11.00 Filmų apie Laikinųjų namų gyventojus ir lankytojus peržiūra ir diskusija

13.00 savanorystės Laikinuosiuose namuose pristatymas

14.00 ekskursija  po Laikinuosius namus

15.00 Filmų apie Laikinųjų namų gyventojus ir lankytojus peržiūra ir diskusija

17.00 savanorystės Laikinuosiuose namuose pristatymas

18.00 Protų mūšis

Kodėl verta įsitraukti?

Tai yra galimybė sužinoti daugiau apie tai, kas kasdienybėje lieka už kadro, apie ką nesusimąstome arba nuo ko atsiribojame. Tačiau tai kartu yra ir galimybė įdomiai ir smagiai praleisti laiką, susipažinti su naujais žmonėmis ir galbūt net atrasti naują veiklą savo gyvenime.

Kokia nauda bendruomenei?

Savo dalyvavimu parodysite mūsų žmonėms, kad benamystės problema yra jums svarbi, kad norite prisidėti ją spręsdami. Tikime, jog po šio susitikimo turėsite daug naujų žinių apie benamystę ir norėsite jomis dalintis, o tai padės ugdyti atviresnę, tolerantiškesnę, solidaresnę visuomenę.

Kaip pasiruošti, ką atsinešti?

Pokalbiams ir diskusijoms, kad būtų jaukiau ir smagiau galima atsinešti saldumynų ar užkandžių.

Laukiame jūsų Šv. Stepono g. 35/4

Daugiau informacijos: