Spalvinga vasaros kasdienybė, kai atkuriama šeimų vienybė!

Paskelbta: 2016-07-04 10:04.

DSC 1175

Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos "Carito" vaikų dienos centro "Šypsenėlė' vaikams, paaugliams, darbuotojams ir savanoriams vasaros pradžia kupina naujų darbų, įspūdžių ir staigmenų. Turėjome daug puikių progų apmąstyti ir atkurti mūsų bendrystę šeimoje ir bendruomenėje.

Stovykloje ,,Mes esame viena šeima" kaimiškoje sodyboje laiką kartu leido VDC šeimos ir kelios bendruomenės šeimos, darbuotojai ir savanoriai, taip pat sodybos šeimininkai. Atvykę į sodybą, susipažinome su vietove ir sukūrėme žemėlapį, taisykles bei nupiešėme  stovyklos vėliavą. Pasiskirstę į grupeles visi gavo užduotį surengti kasdien po teminį vakarėlį, padaryti kvietimus, paruošti dekoracijas ir pakviesti į šventę, po programos pavaišinti ,,svečius" ypatingomis vaišėmis. Kuriant pasaką ,,Dangus griūva" talkino savanorė mokytoja Rita. Dainų ir šokių vakarą surengė ir visus į diskoteką pakvietė paauglės merginos. Patys jauniausieji stovyklos dalyviai, padedami savanorės mokytojos Teresės,  surengė ,,Cirko artistų pasirodymą".

gfdg

Antrąją stovyklos dieną mus aplankė ir iš pažintinio žygio, kuriam vadovavo trijų vaikučių tėtis Dainius, pasitiko parapijos klebonas kun. Raimundas Macidulskas. Kartu pasimeldę, vaišinomės karšto šokolado gėrimu ir klebono atvežtais saldainiais. Šeštadienis buvo aktyviausia ir įspūdingiausia diena. Po pietų vyko estafetės, kuriose dalyvavo vaikai, tėveliai, darbuotojai, savanoriai ir net garbaus amžiaus sodybos savininkai. Labiausiai patiko virvės traukimo rungtis, ją norėjo kartoti ir vaikai, ir tėveliai. Vakare visi skubėjome į pirtį. Maudynės pirtyje ir Peršokšnos upėje atgaivino ir suteikė žvalumo vakaroti prie laužo, suptis sūpuoklėse, bendrauti ir džiaugtis, kad esame viena šeima. Šiais Gailestingumo metais dažnai meldžiamės Gailestingumo vainikėlį už visą pasaulį, stovyklos metu taip pat susėdę popietę pievutėje pavedėme mus visus Gailestingajam Jėzui. Tos maldos įkvėpti pajutome paskatinimą aplankyti tą vietą, Vilnių, iš kurio pasklido Gailestingumo žinia per Šv. Faustiną visam pasauliui ir taip vienytis su kenčiančiais ir visa Bažnyčia.

Išvykos į Vilnių metu pabuvojome ir klausėmės Gailestingojo Jėzaus seserų pasakojimo apie Gailestingumo paveikslo atsiradimą ir tikrąjį Dievo paveikslą, mes esame Jo atspindys. Kiemelyje prie Hospiso, kur slaugomi onkologinėmis ligomis sergantys,mus pasitiko p. Aušra ir pakvietė į svečių kambarį. Išgirdome ne vieną skaudžią, bet dėka ten tarnaujančių, viltimi alsuojančią, gyvenimo istoriją. Aušra supažindino su Hospiso susikūrimo istorija. Gavome meilės ir gerumo prisodrintų saldainukų, pasižadėjome per savaitę bent 4 minutes pagalvoti (pasimelsti) už hospiso gyventojus. Palikome ir mes prisiminimo davanėlių- vaikučių sukurtų atvirukų su palinkėjimais ir viltingais žodžiais, galėjome pamojuoti ligoniukams, kurie ilsėjosi po pusryčių, į kamerą, taip jie nuolat dalyvauja iš savo kambarėlių bendrame hospiso gyvenime. Ši bendruomenė padėjo dar giliau suvokti, kas yra šeima- ir džiaugsme, ir varge būti kartu, dovanoti meilę ir viltį.

Aplankėme Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje visada ir visų laukiančią Dievo ir visų mūsų Motiną, pavesdami Jai save, savo gyvenimą. Gailestingumo maldai suklupome Gailestingumo šventovėje.

gdfgfd

Nukeliavę senamiesčio gatvelėmis įsiliejome į dar gausesnę šeimą Bernardinų sode. Vaikai džiaugėsi žaidimų aikštelėje esančiomis pramogomis, vaišinosi ledais, klausėsi Vilnėlės čiurlenimo.

Grįžome kupini įspūdžių, pailsinę ne tik kūną, bet ir sustiprinę dvasią, geriau pažinę save ir vienas kitą, sukūrę glaudesnius santykius, tvirtesnę bendrystę.

Vaikų dienos centro veiklos vykdomos pagal SADM projekto programą ,, Vaikų dienos centrų plėtra savivaldybėse, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugas vaikams ir šeimoms''. Projekto finansavimo šaltiniai:  valstybės biudžeto lėšos, kitų rėmėjų lėšos, Švenčionių raj. savivaldybės lėšos.

Ruošdamiesi darbo ir poilsio stovyklai ,,Darbas džiaugsmą dovanoja", pradėjome pirmuosius darbus dienos centro kiemelyje. Dėkojame nuolatiniams savanoriams, kurie pastebi ir atskuba, kai jų pagalba reikalingiausia. Mums talkinti ir puoselėti aplinką atvyks vaikų dienos centro veikloms patalpas skyrusio Fondo ,,Sonja und Edmund Obolevicius-Stiftung'' valdybos pirmininkas.

Laukiame  visų , trokštančių mums pagelbėti liepos 4-8 d. Vaikų dienos centras ,,Šypsenėlė"įsikūręs B. Laurinavičiaus 9.

Švenčionėlių VDC ,,Šypsenėlė" vadovė

Nijolė Nadielkienė