2 proc. parama. Kodėl prašome mus pasirinkti?

Paskelbta: 2016-03-30 10:16.

caritas fb coverpic

2 proc. yra toks paprastas ir be galo proziškas dalykas – tai jūsų sumokėto gyventojų pajamų mokesčio dalis, kurią galima skirti paramai. Tai tokie pinigai, kurių negalite susigrąžinti sau, tačiau galite nukreipti ten, kur manot verta juos kreipti. Ši aukojimo galimybė nėra nauja, ji, kaip ir visos kitos, turi savų pliusų ir minusų, bet ne apie juos šiuokart kalbėsime.

Kai prašome skirti 2 proc. mums, mes prašome mus pasirinkti. Iš gausybės organizacijų, įstaigų, iniciatyvų, net politinių partijų, kurios turi teisę šios paramos prašyti, kviečiame pasirinkti būtent mus. Pasirinkti mus reiškia daugiau nei vien nukreipti savo lėšas mūsų darbams. Tai reiškia palaikyti tai, ką darome, patikėti tuo, ką darome, įgalinti mus šią veiklą tęsti. Skirti šią paramą reiškia sakyti mums, kad suprantat kaip ir kodėl mes veikiame ir kviečiate mus tęsti. Štai ko mes prašome ir štai ką jūs mums skiriate. Ne tik pinigus, o palaikymą, pastiprinimą, motyvaciją. Iš jūsų mes gauname „TAIP“.

Kviesdami norime kuo daugiau ir kuo plačiau pasakyti apie save, papasakoti, supažindinti. Paradoksalu, bet tie, kurie mus gerai pažįsta supras kokia nelengva tai užduotis. „Caritas“ yra įvairialypis. Pernai įvairiausiais būdais padėjome 17 000 žmonių, o tai yra 17 000 istorijų, kurias reikia papasakoti jei norime, kad mus kuo geriau pažintų.

Kalbėdami apie savo veiklą labai dažnai girdim prašymą papasakoti „sėkmės istorijų“. Turim jų šimtus. Gal net tūkstančius. Tik prieš jas pasakojant reikia sutarti ką mums ir jums reiškia žodis „sėkmė“. Ar suprantam jį vienodai? Kasdienos veiklose sutinkam žmones, kurių skausmo, liūdesio, nusivylimo, baimės, nesėkmių ir neteisybės pakaktų keliems kelių žmonių gyvenimams. Kartais jie būna priėmę virtines niekam tikusių, niekur nevedančių, giliai įklampinančių sprendimų. Kartais jie savo gyvenime būna dar neturėję progos priimti jokio sprendimo ir tiesiog kenčia pasekmes to, kaip nevykusiai buvo nuspręsta už juos. Kas šiuose susitikimuose yra sėkmė? Mums sėkmė, kad šiandien jie yra gyvi, kad atėjo pas mus, kad vis dar bando ir bent truputį, kad ir visai nedaug, tiki, kad gali būti kitaip. Mums sėkmė yra, kad turime atsidavusius, rūpestingus, profesionalius darbuotojus. Sėkmė, kad visuomet sulaukiame dosnių, mylinčių, rūpestingų savanorių. Šias tris sėkmes sudėjus į vieną ir dar pridėjus daugybę laiko ir kryptingų pastangų kartais pasiekiame tokias „sėkmės istorijas“, kurios visai primena stebuklus ir daro gėdą gražiausiems filmams su laiminga pabaiga. O kartais ne... kartais sėkmės pritrūksta.

Ir vis tiek kviečiame jus pasirinkti mus. Šis jūsų pasirinkimas mums leidžia žengti dar vieną žingsnelį link sėmės. Mums reikia šio jūsų pasirinkimo, kad kasdien galėtume tęsti tūkstančius jau pradėtų kelionių link sėkmės istorijų.

Skirti paramą galite čia.