Socialinė tarnyba kviečia padėti sukurti vaikystės erdvę!

Paskelbta: 2016-03-18 08:50.

socialine tarnyba aukok

Socialinę tarnybą įkūrėme 1990 metais, tai buvo viena pirmųjų mūsų veiklų Vilniuje. Jau 26 metus čia yra erdvė, kurioje susitinka aukotojai ir stokojantys.

Būtent čia sunkumus išgyvenantys, namų neturintys, skurdo situacijose atsidūrę žmonės gali gauti šiltų drabužių, batų, patalynės, daiktų, kuriuos suaukoja geros valios žmonės. Socialinė tarnyba yra vieta, kurioje pagalbą gauna patį didžiausią skurdą patiriantys asmenys, dažnai, tai būna pirma stotelė prieš teikiant tolimesnę pagalbą. Patenkinę vieną iš pirminių poreikių (šilti, patogūs drabužiai, avalynė) žmonės nukreipiami į kitas pagalbą teikiančias vietas: dienos centrus, laikinuosius namus ir kt.

Viena iš pačių sudėtingiausių Socialinės tarnybos pagalbą gaunančių grupių – mamos, turinčios mažų vaikų. Dažnai pirmuosius kartus atėjusios gauti paramos jos yra nedrąsios, o jų atsivedami mažyliai dažniausiai stokoja socialinių įgūdžių, nes nelanko darželių, jų aplinkoje trūksta gražių pavyzdžių, saugumo, sąlygų laimingai vaikystei patirti.
Mes labai norime Socialinės tarnybos patalpose įkurti nedidelę erdvę vaikams, kurioje vaikai kartu su savanoriais bei socialine darbuotoja veiks paprastus vaikiškus dalykus, kurių dėl galimybių, laiko ar priemonių stokos dažnai nedaro namuose: kartu žais, spalvins, seks pasakas, organizuos vaikų darbų parodėles, konkursus, šventes. Planuojame, kad kiekvienas mėnesis turės savo temą, ją vaikai atskleis piešdami, kurdami, lipdydami, skaitydami su šia tema susijusias pasakas. Tokios programos labai reikalingos šių vaikų augimui ir tobulėjimui, tikime, kad jos gali padėti formuotis trūkstamiems įgūdžiams, stiprinti vaiko talentus, apsaugoti nuo sunkumų ėmus lankyti mokyklą. Manome, kad ši erdvė ir veiklos su vaikais parodys ir mamoms tokio užimtumo ir pagalbos svarbą. užsiėmimų metu mamos galės sužinoti kokios dar "Carito" ar kitų organizacijų veiklos tiktų jų mažyliams ir padėtų mokytis, tobulėti, įgyti tam tikrų įgūdžių. Siekiame, kad ši saugi vaikystės erdvė taptų pirmu vaiko ir šeimos žingsniu į ilgalaikę pagalbą.

Norinčius prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo ir sukurti vaikystės erdvę patiems mažiausiams kviečiame apsilankyti portale Aukok.lt: https://www.aukok.lt/Projektai/Sukurkime-vaikystes-erdve-patiems-maziausiems