Pasaulinė migrantų ir pabėgėlių diena

Paskelbta: 2016-01-20 11:25.

DSC 0011

Sausio 17 dieną Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas ir VA Caritas kvietė kartu su visa Bažnyčia paminėti Pasaulinę migrantų ir pabėgėlių dieną. Dalinamės šventės akimirkomis.

Po Šv. Mišių Aušros vartų koplyčioje, visi rinkosi į „Domus Maria“ salę, kur vyko padėkos šventė. Joje buvo prisiminta istorija, kaip laukėme irakiečių šeimų, kaip ruošėmės jų priėmimui. Pal. J. Matulaičio parapijos koordinatorė Rasa Kubertavičienė dalinosi, kuo buvo Dievo apdovanota šiame laike.  Vilniaus I dekanato dekanas, Katedros administratorius kun. Virginijus Česnulevičius liudijo, kad šį įsipareigojimą rūpintis irakiečių šeima visų pirma priėmė ne dėl to, kad prašė popiežius, arkivyskupas ir Caritas, o dėl to, kad išgirdo Kristaus klausimą „Ar myli mane?“.

Direktorius Linas Kukuraitis trumpai apžvelgė, kokias pamokas gavo VA Caritas: per šį prašymą priimti irakiečių šeimas galėjome apsijungti su Visuotine Bažnyčia bei Vilniaus miesto parapijomis bendrystėje susitelkdami pagalbai. Taip pat supratome, kad visi esame pašaukti dalintis ne tik reikiamomis gėrybėmis ar patarnavimais, o visu savo gyvenimu – jų skausmas tapo mūsų skausmu. Savo iššūkiais dalinosi ir irakiečių šeimų vyrai – svarbiausia jų užduotis yra išmokti kalbą bei užmegzti kuo daugiau draugystės ryšių su lietuviais.

Arkivyskupas Gintaras Grušas šventės pabaigoje padėkojo visiems prisidėjusiems savo laiku, darbu ir kitomis dovanomis prie pagalbos šioms šeimoms bei ragino ir toliau šių šeimų nepamiršti, palaikyti artimus ryšius.

DSC 0023

DSC 0033