Kalėdų šventės "Betanijoje"

Paskelbta: 2016-01-08 12:46.

FotorCreated

Praėjusių metų pabaiga "Betanijos" socialiniam centrui buvo dosni šventėmis. Tikrai graži ir prasminga metų, kurie buvo kupini pokyčių, susitikimų, laiko vieni kitiems ir naujų atradimų, pabaiga.

Pirmosios labai gražios dovanos sulaukėme dar gruodžio 21 dieną - net 5 tarptautiniai viešbučiai susivienijo ir drauge paruošė 5 žvaigždučių vakarienę "Betanijos" lankytojams! Už nuostabų maistą, puikų apratnavimą, gerą kompaniją ir nepamirštamą vakarą nuoširdžiai dėkojame Kempinski Hotel Cathedral square, Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Holiday Inn Vilnius, Radisson Blu Lietuva ir Novotel Vilnius viešbučių vadovams ir darbuotojams.

betanija viesbuciai

Praėjus vos savaitei, gruodžio 28 dieną, mes ir vėl susitikome kvietėme į šventę "Betanijoje"! Ji prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias laikė Vilniaus arkivyskupas G. Grušas. Po mišių jis drauge su "Betanijos" bendruomene dalijosi kalėdaičiais, pasveikino visus susirinkusius ir palaimino dosnias šventės vaišes. "Betanijos" lankytojai, darbuotojai, savanoriai ir šventės svečiai jaukiai įsitaisė prie stalų ir stebėjo spektaklį "Kalėdų naktis". Šiuo pasirodymu ir ruošimusi jam ypatingai didžiuojamės! Ne vienas žiūrovas gyrė kostiumus, kuriuos drauge paruošė savanoriai ir lankytojai bei neatpažįstamai pasikeitusią ir scena virtusią "Betanijos" dalį.

001

Po spektaklio dovanų gavome puikių akordeonistų, B. Dvariono muzikos mokyklos auklėtinių, Alberto Bogdanovič ir Vidmanto Bražinsko koncertą. Tai jau ne pirmas jų pasirodymas "Betanijoje", tad labai dėkojame šiems talentingiems jaunuoliams už draugystę. Koncertą pratęsė  Šv. Dvasios bažnyčios vaikų ir jaunimo choras kuriam vadovauja Dorota Levko, vaikai labai drąsiais giedojo kalėdines giesmes ir kvietė prisijungti.

Puslapiui1

Jau tapę gražia tradicija, kad švenčių metu savo talentu dalijasi ir "Betanijos" lankytojai, taip nutiko ir šįkart. Visi šventės dalyviai turėjo galimybę ne tik klausytis muzikos, tačiau ir dainuoti kartu, ant sienos buvo rodomi visų kūrinių žodžiai.

DSC 1155

Šios šventės metu dar stipriau pajutome tai, ką matome kasdien - esame bendruomenė. Ši vieta yra mūsų visų: lankytojų, savanorių, darbuotojų, draugų ir svečių. Čia visi jaučiamės savi ir laukiami, galime drąsiai laikytis už rankų, dalintis maistu, žvelgti šalia esančiam į akis.

puslapiui2

Šventę baigėme kiekvienam lankytojui į teikdami po dovanėlę: pirštinių porą, jam skirtą atviruką ir medaus indelį. Už rūpinimąsi dovanomis labai dėkojame Katedros bendruomenės savanoriams. Už aukas kanceliarinėms prekėms sakome ačiū Šv. Petro ir Povilo parapijos bendruomenei.

Už visas dovanas, kurias gavome šių švenčių metu ir kiekvieną praėjusių metų dieną mes labai dėkingi visiems mūsų lankytojams, nuostabiems savanoriams, ištikimiems draugams, dosniems rėmėjams ir rūpestingiems darbuotojams. Ačiū jums. Jūsų visų dėka "Betanija" yra vieta, kur gausu dovanų ir kūnui ir sielai!

002