"Degu kaip žvakė": ačiū, kad esate kartu!

Paskelbta: 2015-11-30 15:47.

degu 1

Lapkričio 29 dieną, pirmąjį advento sekmadienį, Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko jau antrasis „Degu kaip žvakė“ paramos koncertas, šiemet visos surinktos lėšos skirtos motinos ir vaiko globos namams, kur jau 19 metų gali prisiglausti besilaukiančios ar kūdikius auginančios mamos jei savo namuose patiria smurtą, yra spaudžiamos atsisakyti kūdikio ar niekuomet nėra patyrę ką reiškia gyventi savuose namuose.

degu 4

Šiemet, jau tradiciškai, paramos koncerte dalyvavo Lietuvos  klasikinės muzikos žvaigždės: Martynas Levickis, Liudas MIkalauskas, Asta Krikščiūnaitė, Lilija Gubaidulina, Girmantė Vaitkutė, Evelina Sašenko, Paulius Bagdanavičius, Mindaugas Bačkus, jaunieji talentai iš vienos šeimos Ignas, Justas ir Greta Maknickai, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus), dirigentas Modestas Barkauskas. Visiems šiems nepaprastai talentingiems žmonėms esame dėkingi už buvimą kartu ir savo talento dovanojimą.

degu 5

degu 6

Kaip savo sveikinimo kalboje sakė renginio globėjas Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas – motinystė yra didžiulė Dievo dovana moteriai, tačiau aplinkybės ne visuomet susiklosto palankiai ir, deja, kartais gyvybės stebuklo tenka laukti vienišai ir apleistai, patiriant nerimą ir nežinią dėl rytojaus. Jis ragino bendruomenę tapti šių moterų šeima, pasirūpinti jomis ir jų kūdikiais tada, kai daugiau nėra kam to padaryti. Jau daugelį metų šį darbą dirba ir Motinos ir vaiko globos namai.

Koncerto metu, perkanti bilietus ir aukojant trumposiomis žinutėmis tiesioginės transliacijos per LRT metu, suaukota 23 375 eurai. Tai sudaro daugiau nei trečdalį lėšų reikalingų tam, kad šie namai veiktų ir teiktų pagalbą visus metus.

degu 3

degu 8

Kad ir kokios svarbios piniginės lėšos ne mažiau svarbu ir bendrystės, dalijimosi, rūpesčio jausmas, kuris apėmė tą vakarą. Stebint siužetus ar žiūrint į mamas, kurios iš globos namų atėjo į koncertą, atrodo tokia svarbi arkivyskupo pasakyta mintis, kad „meilės ryšiai nenutrūksta. Net motinoms su mažyliais išėjus į savarankišką gyvenimą joms norisi čia grįžti, palaikyti ryšius, dalintis dabartiniu savo gyvenimu. Taip, lyg šie namai tikrai būtų jų, o jos pačios šios šeimos dalis“.

Gražus ir tikras atrodo ir šiai iniciatyvai skirtas visuomenės palaikymas, ne vien suaukotais pinigais, tačiau ir gražiomis asmeninėmis iniciatyvomis: viena moteris socialiniame tinkle pamačiusi namuose gyvenančių mamų ir mažylių nuotraukas atvežė ne tik krūvas žaislų, drabužių ir dovanų, tačiau ir profesionalę kirpėją bei manikiūrininkę, kurios pasirūpino čia gyvenančių mamų grožiu ir puikia savijauta. Kai kurios iš jų pirmą kartą gyvenime patyrė tai, ką kiti laiko visiškai įprastu dalyku ir tik jos pačios žino kiek džiaugsmo ir pasitikėjimo savimi gali suteikti tokie, rodos, visai paprasti dalykai.

degu 7

Visa „Degu kaip žvakė“ iniciatyva yra džiaugsmas ne tik mamoms, tačiau ir darbuotojoms, savanoriams, „Carito“ bendruomenei. Tiesiog todėl, kad šių darbų prasmingumas kartais apsikrauna kasdienos rūpesčiais, pasislepia po kalnais skubių darbų ir spaudžiančių atsakomybių. Tokie stebuklingi vakarai lyg leidžia per žingsnį atsitraukti ir pamatyti iš naujo, o tai gali sugraudinti net ir po dešimtmečių darbo „Carite“.

degu 9

Ačiū visiems prisidėjusiems prie šio gražaus vakaro. JŪSŲ GERUMAS MUS UŽDEGA!