„Jaunimo savanoriška tarnyba“

Paskelbta: 2014-03-04 10:05.

jsm logoKam skirta ši programa?

Jaunam žmogui nuo 16 iki 29 metų, kuris šiuo metu nedirba ir nesimoko. Taigi, jei nusprendei padaryti pertrauką moksluose ar darbuose, bet nori bent keletą mėnesių dalyvauti prasmingoje savanoriškoje veikloje, savęs pažinimo seminaruose, susipažinti su daug naujų žmonių ir mokytis naujų dalykų – gali būti, kad ši programa skirta Tau.

Ką reiks daryti?

Savanoriška tarnyba – tai ugdymosi programa, kurioje svarbus nuoseklus dalyvavimas (bent po 20 val. per savaitę). Kaip tai vyks? Išsirinksi įdomią veiklą savo mieste. Bet, jei nori daugiau iššūkių – gali pabandyti tokiems „gyvenimo“ mokslams išvykti į kitą Lietuvos miestą. Pavyzdžiui, VA „Carite“ net 10 padalinių Vilniuje, Ignalinoje, Lentvaryje, Šalčininkuose dalyvauja šioje programoje ir mielai priims Tave savanoriauti ir mokytis. Be to „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ metu dalyvausi savęs pažinimo seminaruose, kuriuose aptarsi savo patirtį bei susipažinsi su kitais savanoriais.
Be to, svarbu žinoti, kad dalyvavimo „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ metu patirtos kelionių, privalomojo sveikatos draudimo, maitinimo išlaidos Tau gali būti kompensuotos.

Kas iš to?

Tau – tai erdvė asmeninei, socialinei ir profesinei patirčiai kaupti. O tarnybos pabaigoje gausi naujai įgytas kompetencijas patvirtinantį pažymėjimą. Visa tai gali padėti ateityje ieškantis darbo ar apsisprendžiant dėl norimų mokslų.
Be to susipažinsi su naujais, aktyviais, panašiai (o gal labai skirtingai?) svarstančiais jaunais žmonėmis. Garantuotai susirasi naujų draugų! O per bendravimą su jais įgysi daugiau pasitikėjimo savimi ir praplėsi pažinčių ratą.
O svarbiausia, prisidėsi prie pagalbos tiems, kuriems jos reikia! Padėdamas pasirinktos organizacijos veikloje prisidėsi prie to, kad visi gyventumėm vienas kitam jautresnėje ir dėmesingesnėje visuomenėje.

Kaip „Jaunimo savanoriškoje tarnyboje“ dalyvauti?

Svarbu išsirinkti norimą veiklą ir greičiausiai mes galime Tau padėti. Todėl, jei manai, kad artimiausius 3 arba 6 mėnesius mielai dalyvautum mokymosi, per prasmingą patirtį, procese – rašyk į justina.petronyte@vilnius.caritas.lt arba skambink telefonu 8 682 68043 (Justina).

Oficialus šio projekto puslapis: www.buksavanoriu.lt/jst