Istorija

Žvakelių dirbtuvės pradėjo veikti nuo 2009 m. Su tikslu suteikti pagalbą darbinių bei socialinių įgūdžių netekusiems žmonėms, sukuriant „minkštas“ darbo vietas.

2012 metais jau turėjome sukūrę 5 minkštas darbo vietas, kuriose dirbo socialinę atskirtį patiriantys žmonės (tai žmonės, patyrę ilgalaikę bedarbystę, turėję teistumo patirties, susidūrę su benamystės situacija, sergantys priklausomybėmis, turintys negalią ir kiti dėl kokios nors gyvenime susiklosčiusios situacijos negalėję dirbti ir pasirūpinti savimi.).

Šiose darbo vietose žmonės dirba iki pusės metų ir per tą laiką jie mokosi – atsakomybės, bendravimo, amato, atgauna pasitikėjimą savimi.

Sustiprėję ir atgavę žmogišką orumą po pusės metų, su mūsų pagalba, susiranda normalų darbą, atkuria ryšius su šeimomis, grįžta į visuomenę.

Džiaugiamės, kad per penkerius žvakelių fabrikėlio gyvavimo metus į darbo rinką iš užribio sugrįžo net 20 asmenų