Socialinis centras "Betanija"

Tel. 8 5 2344417
Mob. 8646 67942
El.p. betanija@vilnius.caritas.lt
Darbo laikas: 7:00 -19:00 val.
Maistas dalijamas 12:00-14:00 val.
Dienos centras 14:00 - 19:00 val.
Higienos kambarys antradienį 14:00 - 16:00 (moterims ir vaikams) ketvirtadienį 14:00 - 16:00 (vyrams)

A/s LT18 7044 0600 0105 3291, AB SEB bankas

viktorijos grozio oaze              12322827 1044738925584592 7251307741159960236 o                            LRytas

Istorija

VA Caritas labdaros valgykla „Betanija“ įkurta 1992 m. gruodžio 8 d. Anksčiau šioje vietoje buvo milicijos padalinio valgykla. Patalpas atgavo bei valgyklą įkūrė ir išlaikė arkivyskupas Audrys Juozas Bačkis. Veiklos pradžioje per dieną šioje valgykloje buvo maitinama nuo 50 iki 100 žmonių. Maistu ir darbu padėdavo šalia įsikūrę šv. Jono broliai. Šiuo metu valgykloje valgo 10 kartų daugiau žmonių nei veiklos pradžioje. Per dieną šilto maisto gauna 500 labiausiai stokojančių vilniečių.

Nuo 2014 metų valgykla išplėtė teikiamą pagalbą ir tapo socialiniu centru "Betanija", kuriame apsilankę žmonės ne tik gauna maisto, bet ir gali kokybiškai ir saugiai praleisti laiką dienos centre bei naudotis higienos kambario paslaugomis.
Į socialinio centro veiklą aktyviai ir nuoširdžiai įsitraukė parapijų bendruomenės, maldos grupių nariai bei savanoriai, kurie su centro lankytojais drauge leidžia laiką, švenčia šventes, valgo ir gražina patalpas. Šis bendravimas yra puiki galimybė pažinti vieniems kitus, mokytis iš šio bendravimo ir augti kartu.

2betanija

Prašyti pagalbos žmogui yra sunku, nejauku, gėda. Nelengva pripažinti, kad atėjo diena, kuomet nebegali išlaikyti savęs ir savo šeimos. Kasdien centro valgykla pamaitina 500 žmonių. Dažnai čia gaunamas maistas jiems būna vienintelis tądien...