Socialinė tarnyba

A/s LT38 7044 0600 0103 2173 , AB SEB bankas

Pagalba

Kaip mes dirbame?

1. Drabužių priėmimas - prašome atnešti švarius ir nesuplyšusius drabužius, avalynę, tvarkingus daiktus, nes tik tokius galime atiduoti žmonėms, kuriems jų labiausiai reikia. Tai yra paprasta taisyklė, kuri sutaupo labai daug laiko ir sandėliavimo vietos, tokią paramą galime išdalinti, kur kas greičiau, nei rūšiuodami ir atskirdami netinkamus dėvėjimui drabužius.
  2. Drabužių sandėliavimas - priimtus drabužius laikome savo patalpose, kol juos išrūšiuojame atidavimui, dažnai susiduriame su vietos trūkumu.
  3. Drabužių rūšiavimas - drabužių rūšiavimą atlieka savanoriai, nes tik peržiūrėtus ir tvarkingus rūbus galime atiduoti jų stokojantiems.
  4. Drabužių atidavimas – tris dienas per savaitę rūbus daliname visų socialinės atskirties grupių asmenims. Manome, kad tvarkingai atrodantis žmogus gali jaustis oriau, jis mažiau išskiriamas dėl savo išvaizdos, o tai padeda bendraujant, ieškant darbo, apsaugo nuo patyčių.

2013 metais drabužius ir kitus daiktus išdalijome 14 528 žmonės. 2014 metais pagalbą gavo beveik 12 000 žmonių. Tais metais atlikto tyrimo duomenimis („Spinter tyrimai“), 39 proc. skurstančiųjų pagalbą drabužiais įvardija kaip jiems labai reikalingą „Carito“ teikiamą paramą.

soc.tarnyba2

Nuotr. Ugniaus Naudžiaus