Motinos ir vaiko namai

El. p. mvnamai@vilnius.caritas.lt
A/s LT34 7044 0600 0578 6506, AB SEB bankas

Istorija

Vilniaus arkivyskupijos Caritas Motinos ir vaiko globos namus 1996 metais įkūrė Vilniaus metropolitas A.J. Bačkis. Nuo tada čia laikiną prieglobstį randa nėščiosios ir mamos su mažamečiais vaikais. Besikreipiančiųjų pagalbos žmonių skaičius pastaraisiais metais didėja. Per vienerius metus Globos namuose laikinai gyvena ir sulaukia įvairiapusės socialinės-psichologinės pagalbos 70-80 žmonių (30-40 mamų su vaikais). Psichologinę, informacinę-konsultacinę pagalbą teikiame ir buvusioms Globos namų gyventojoms, kurios šiuo metu gyvena savarankiškai ir moterims, patyrusioms smurtą – tokios pagalbos kasmet sulaukia dar 30-40 moterų. Pagrindinį dėmesį savo veikloje skiriame moterų motinystės, socialinių įgūdžių, savarankiškumo, atsakomybės ugdymui bei savipagalbos tarp pačių moterų skatinimui.

Jau ne vienerius metus dalyvaujame įvairiuose projektuose, padedančiuose moterims integruotis į bendruomenę - įgyti išsilavinimą, profesiją arba susirasti darbą. Turime ilgametę vasaros stovyklų mamoms su vaikais organizavimo patirtį, kurių metu stengiamės stiprinti mamos – vaiko ryšį, atrasti mamų kūrybinį potencialą, skatinti jų tarpusavio bendravimą ir savipagalbą. Esame atviri bendravimui ir įvairioms bendruomenių iniciatyvoms – turime gražaus bendradarbiavimo patirtį su viešbučio „Kempinski“ darbuotojų komanda – organizuojame bendrus renginius, susitikimus ir kviečiame bendradarbiavimui kitas organizacijas.

Dėkojame už Jūsų geranoriškumą skiriant mums 2% nuo Jūsų sumokėto pajamų mokesčio.

Mūsų rekvizitai:

Vilniaus arkivyskupijos CARITAS

Motinos ir vaiko namai (MVN)

Odminių g. 12, LT 01122, Vilnius

SEB Vilniaus bankas b/k 70440